• kr. 695,00

    Det er friske og liflige citrustoner og sprøde nuancer af vilde blomster, meloner og hvide ferskner, som dominerer i Rossj-Bass 2020. I smagen er vinen meget ”vibrerende”, næsten sart for en Chardonnay, med lækre eksotiske toner af mynte og pebermynte. En meget appetitlig og charmerende vin. Passer til hummer, skaldyr og fisk.

  • kr. 399,00

    Champagne sabel i træ-æske fra LAGUIOLE.

  • kr. 229,00

    Skøn cava, lavet på Brut Nature metoden. Friske bløde bobler, frugt og let tør i eftersmagen. Et super alternativ til champagne.

  • kr. 429,00

    Denne chardonnay betragtes af mange som en slags New World-ikoner, men med en slående Old Word-stil. Vinene har haft stor gastronomisk succes og sælges på adskillige Michelin-stjernede restauranter rundt om i verden.

    Størstedelen af vinen er gæret på franske fade, en mindre del på rustfrie ståltanke. Efter endt vinifikation fadlagres vinen i 9 mdr. på kun let ristede franske fade fra den anerkendte bødker, Francois Frere.

    Smagen er intens, stilfuld og flot nuanceret hvidvin i absolut topklasse.

     

  • kr. 275,00

    MICHAEL HALL ADELAIDE HILLS SAUVIGNON BLANC, 95 POINT


    “FORMENTLIG DEN BEDSTE SAUVIGNON BLANC FRA REGIONEN”

    Blommer og gule frugter med en lang smag og dejlig syre gør denne vin dejlig frisk men også super kompleks og interesant med mange lag. 10% af saften er fermenteret og presset sammen med drue skallerne og derefter naturligt fermenteret i franske fade. Efter 8 måneder på fad er den filtreret og lagt på flaske.

    95/100 Ned Goodwin MW, Halliday Wine Companion
    “Arguably the finest sauvignon of the region, as tightly embedded amidst a latticework of quality oak as it is free-flowing and creamy following barrel fermentation and time on lees. Nettle and hedgerow segue to mirabelle plum and yellow fruits, all jettisoned to compelling length by a juicy skein of acidity. The verdant underbelly asserting savouriness over obvious fruit. A sense of immaculate poise, tension and layered complexity. Excellent wine.”

     

  • kr. 295,00

    Egen import!

    Eperosa er et lille vineri i Barossa, med adgang til nogle af de virkelig gode og gamle vinmarker. Brett Grocke, winemaker, blev kåret til “Winemarker of the year” i 2020. Vi er eneste butik uden for Australien der sælger Brett’s vine. 

    En blend af 60% Grenache fra Stonegarden 1858 marken og Magnolia 1950 plantet med  Mataro fra Hoffmann Sand Block, Ebenezer, den blev plantet i år 2000.

    Krydret vin, frisk med lette tanniner, meget fyldig i frugten, med ikke tung. En flot forening af Rhone og Barossa.

     

    Alkohol 14%

  • kr. 249,00kr. 1.495,00

    Taylors 10 års old Tawny Port – 93 points Robert Parker Magnum 1,5 liter.. Denne 10 års portvin har været lagret i egetræsfade i 10 år.

    Taylors 10 års Tawny er elegant portvin med flot dybrød farve. Meget delikat og intens duft af modne frugter, mørk puddersukker, mørk chokolade og egetræ.

    En rigtig lækker portvin som har en blød og rund frugtsmag, samt en lang og frugtrig eftersmag.

    Perfekt til kaffe, risalamande, desserter samt oste.

    Den bør serveres afkølet.

    Ved køb af 6 flasker får du en gratis magnum med.

  • kr. 145,00

    Frisk og frugtig aroma med noter af pære, banan, gule blomster og kiwi. Elegant syre og balance.

  • kr. 179,00kr. 954,00

    Skøn og elegant Chardonnay-aroma, der både indeholder citrus, pærer, fersken, kalk og blomster tilsat smør og ristede hasselnødder fra fadet.

  • kr. 749,00

    Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man dybe toner af brombær, solbær og lakrids, samtidigt med, at man fornemmer underliggende friske nuancer. Frugtkoncentrationen er imponerende, men vinen virker ikke for tung: Den er samtidig meget ren og harmonisk. Vinen har et kæmpe udviklingspotentiale.

    Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

  • kr. 799,00

    Det er først og fremmest frugtkoncentrationen, kompleksiteten og strukturen, som kendetegner Barolo Dagromis 2017. Vinen har en meget intens rubinrød farve. I duften finder man karakterer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Den meget koncentrerede og kødfulde smag afslører toner af brombær, lakrids, hvidt peber og diskrete nuancer af træ og skovbund samt lidt mynte til sidst. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and og vildt samt til kraftige oste.

  • kr. 89,00

    Dejlig frisk chardonnay, meget frugtagtig og let sødme. Perfekt til terassen og til let fisk.

  • kr. 325,00

    Egen import

    lavet fra deres gamle 1er Cru vinmark Fourneaux. Den er frisk, fyldt med blomster aromaer og æble sammen med en cremet følelse i munden og virkelig god mineralitet.

    Perfekt til laks, asparagus, grillede grønsager og gedeost.

    Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.

    Vinen kan gemmes i op til 15 år.

     

  • kr. 689,00

    Enkeltmarksvinen Vignolo er – som Vindings anden enkeltmark Vigna Grande – fra vulkansk jord blandet med fossiler og sand fra det koralrev, der i løbet af nogle millioner år er blevet skudt til vejrs og altså nu er en afgørende medvirken til, at man på netop Montecarrubo kan lave vin af så høj kvalitet.

    I dette tilfælde har det vilde terroir sat sit aftryk på 100% Syrah – biodynamisk dyrket fra første sekund og passet og plejet med største kærlighed året rundt – og i sin ungdom den af Vindings vine, henrykker mest, synes vi.

    Vinificering

    I kælderen er druerne gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.

    Aroma og smag

    I glasset følger aromaen op med intens mørk frugt – blåbær, brombær, sorte kirsebær og oliven og med den Syrah-typiske bacon-note som markant medspiller foruden florale nuancer af viol. Krydret spiciness suppleres fra fadet, og vinens smag er dermed tilsvarende stor, rank og velbalanceret med afgrundsdyb frugt, modne tanniner og en utrættelig eftersmag.

    Serveringsforslag

    Drik kraftig vin som denne til kraftig mad – hellere end gerne kød, f.eks. lam, okse, vildt eller and – det hele tilsat rosmarin, hvidløg, og måske endda oliven. Grill det eller lad det simre – og smid i sidste fald gerne noget rødvin med op i gryden.

    Vi foreslår dig at nyde den ved 15-18 grader inden for 15-20 år fra høståret.

  • kr. 450,00

    Brut Noir er Yann Alexandres signaturchampagne; den, han fremtryller flest af og den, som han hvert år først lægger planer for blanding af – for at sikre den gode oplevelser for os andre. Brut Noir blandes af vin fra årets høstet og tilsættes 40% vin de reserve.

    Yann Alexandre arbejder med længere lagring af champagnerne. Denne non-millésime, som minimum skal lagre i 15 måneder, har Yann valgt at lagre i 2 år før degorgering og yderligt 2 år efter degorgering, hvilket forkæler os med lækre smagsnoter og fine små bobler.

    Brut Noir er super velegnet som apéritif, men den er også virkelig god sammen med lyst kød, skinke, fisk, caviar, til pizzaen og til sushi…ja, faktisk er den så dejligt letdrikkelig, at den også helt fint kan skænkes til tapas, hvor champagnen jo ofte skal passe godt til mange forskellige smagsnuancer.

    45% Meunier, 40% Chardonnay, 15% Pinot Noir

  • kr. 225,00kr. 400,00

    Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.
    Lagring: Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.

    Duft og Smag: I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.