• kr. 139,00kr. 650,00

    Kompleks og yderst vellavet Ribera del Duero fra højtbeliggende vinmarker (6-900 meters højde) i Cuenca del Riaza i Fuentecén-området, hvilket bevirker en længere modningsperiode for druerne og dermed større kompleksitet og dybde i smagen. Vinen er lavet på 15-40 år gamle Tempranillo vinstokke, der sammen med 3 måneder på fad giver en rustik, krydret og klassisk Ribera-smag.

    Ungdommelig bouquet med toner af kirsebær, solbær, marcipan og vanilje. I smagen finder du noter af lakrids, violer, solbær, brombær, peber og en smule tobak samt en elegant underliggende note af træ – fra fadlagringen. Eftersmagen er lang, delikat og harmonisk.

    Nyd den i store glas og gerne til kraftigere/krydrede retter med okse, lam og tapas samt asiatisk-inspirerede retter.

  • kr. 119,00kr. 300,00

    Villa Barcarolis Trebbiano d’Abruzzo er en ren og vellavet økologisk hvidvin fra Abruzzo i det centrale Italien.

    Den udmærker sig med sarte æbleblomst- og kamilleblomstnoter samt en gul citrus, æble- og ananaspræget frugt. I munden opleves en fin fylde og en friskhed, der løfter afslutningen.

    Særdeles velegnet til fisk og skaldyr, risotto og lækre pasta- og grøntsagsretter.

    Om Huset:

    Vingården dyrker udelukkende den grønne sort Trebbiano og blå Montepulciano-druer, og der laves blot tre vine, en Trebbiano d’Abruzzo DOP, Montepulciano d’Abruzzo DOP og en Montepulciano d’Abruzzo Riserva. De unge vine er saftige og velsmagende, mens Riservaen har et dybere og mere struktureret, modent udtryk.

    Villa Barcarolis Trebbiano d’Abruzzo adskiller sig med sin karakterfuldhed fra det store hav af i bedste fald ret neutralt smagende hvidvine, der frigives under denne DOC, som stammer fra 1972.100% Trebbiano d’Abruzzo; der håndhøstes primo oktober. Vinen fremstilles med koldgæring på temperaturstyrede ståltanke og lagres i ca. 3 måneder på ståltank før aftapning, for at bevare den rene, friske primærfrugt.

  • kr. 99,00kr. 495,00

    Enkel, stilren og helt forrygende – Parey Dumont er inspireret af de traditionelle sydfranske ’Domaines’. Serien af vine i førsteklasses kvalitet stammer fra en vision om at vise druen selv i al dens herlighed – og udvikle de karakteristiske smage, der knytter sig til hver druevariant. I dette tilfælde en frugtig og læskende rosé. Kompleks og livlig – og frugt frem for alt – serien udviser en enkel, nøgtern og aldeles fremragende refleksion af jordbunden i det sydlige og sydvestlige Frankrig.

  • kr. 99,00kr. 495,00

    Førsteklasses Chardonnay – sprød og helt forrygende med en sofistikeret næse af citrusaromaer og frisk pære samt strejf af hvide blomster og honning.

  • kr. 99,00kr. 495,00

    Intens og aromatisk Pinot Noir med fløjlsbløde tanniner og masser af mørk frugt i både bouquet og smag. Aldeles forrygende sammen med and, pasta og gode venner.

  • kr. 149,00

    God ledsager til mad

    Effervescent egner sig som aperitif sammen med østers au naturel, torsk ceviche med lime, koriander og chili. Du kan også nyde den sammen med en forret med kammuslinger, grønne ærter og brunet smør. Vi har også lavet den mousserende til fejring – så tøv ikke med at poppe den under en festlig begivenhed.

    ARENSBAK Effervescent er det brusende vinøse non-alcoholic alternativ. En delikat og avanceret drik baseret på vores omhyggeligt udvalgte grønne te (kombucha). Den har en fin struktur og afbalanceret syre. Effervescent urteagtige duft og aroma stammer fra stikkelsbær, fersken og citrongræs. Den har en forfriskende saftighed, afbalanceret medeg, der giver en tør mundfornemmelse og en lang eftersmag.

    ARENSBAK Effervescent serveres afkølet i et vinglas ved 8-10 C. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet med en champagne-prop i et par dage.

  • kr. 149,00

    God ledsager til mad

    ARENSBAK Rosé har tilstrækkelig struktur til at komplimentere skaldyr som grillede jomfruhummere med hvidløg, moules frites eller lobster rolls. Den passer også godt sammen med salater bestående af burrata, friske tomater, pinjekerner og en god olivenolie. Til sidst vil vi virkelig anbefale dig at prøve den med vores sommelier Emilie’s sommerfavorit: jordbærsalat med saftige tomater, nye ærter, rosa peber, havsalt og olivenolie.

    Rosé saftighed og blomsteragtige karakter stammer fra brugen af grøn te (kombucha). Den har aromaer af skovfrugter og en duft af pink peber, hibiscus og rose. Den er silkeblød, men stadig sprød med en rund og lang eftersmag. Vi har forsigtigt tilsat bobler for at forbedre smagsoplevelsen.

  • kr. 139,00

    En god ledsager til mad

    ARENSBAK Red passer godt til f.eks. en velhængt rød bøf, braiserede svinekæber, svamperisotto og kraftige vegetariske retter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK Red serveres afkølet i et vinglas ved 12-14 grader. Tag flasken ud af køleskabet 30 minutter før servering, og lad den åbne sig i glasset, inden den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.

    ARENSBAK Red er et vinøst, ikke-alkoholisk valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede sorte Yunnan te (Kombucha). ARENSBAK Red har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. Den har en duft af skovbund, svampe og muld samt lakrids, bagte jordbær og egetræ. Den er fløjlsblød og frugtig med en tør mundfornemmelse, hvilket giver en afrundet og lang eftersmag. Den er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få uperfekt vinoplevelse.

  • kr. 139,00

    En god ledsager til mad

    ARENSBAK White passer godt til fisk og skaldyr som muslinger, bagte og dampede grøntsager, pastaretter, oste og desserter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK White serveres afkølet i et vinglas ved 10-12 grader. Tag flasken ud af køleskabet 10 minutter før servering og lad den åbne sig, før den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.

    ARENSBAK White er det vinøse, ikke-alkoholiske valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede Oolong-te (kombucha). Den har en fin struktur og en afbalanceret syre. ARENSBAK White har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. En frugtig aroma og en smag af melon, kvæde og friske citrusfrugter. Den er lagret på egetræsflis med et strejf af vanilje, hvilket giver den en fløjlsblød, frugtig og tør mundfornemmelse samt en lang eftersmag. Det er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få en uperfekt vinoplevelse.

  • kr. 135,00kr. 300,00

    ÅRETS JULEVIN

    ★★★★★ – RLJ i Gastro: “Syrah, grenache, carignan i skøn forening og ren rhône-agtig fonøjelse bare med mere mørke. Rousillon-varme og kødelighed fra syrah, sødmefulde skovbær, boysenbær, tørret sortfods-skinke, lille vildskab og gadedreng fra carignan, varmer i eftersmagen, men holder kun 13,5 %. Meget fornuftigt prissat og et godt eksempel på Rousillons muligheder. Det er faktisk, som om Rousillon putter mere friskhed i deres gode køb end Languedoc, som stadig har lidt for meget svulstigsødme i de lavere prislag.Varmende vin til oktobers retter med rodfrugter og gerne mellemøstlige krydderier. Virkelig godt køb.

    Druesammensætningen på Héritage Rouge er 55 % Syrah, 36 % Grenache Noir og 9 % Carignan. ​Næsen leverer modne brombær og solbær med et strejf af ribs. Fin og frisk. Smagen overleverer på prispunktet med seriøst raffineret power og generøsitet. Tanninerne er fine og glatte som silke, og der er Middelhavs krydderier i finishen. Den store intensitet og den fine balance imponerer.

  • kr. 525,00

    Taylors 10 års old Tawny Port – 93 points Robert Parker Magnum 1,5 liter.. Denne 10 års portvin har været lagret i egetræsfade i 10 år.

    Taylors 10 års Tawny er elegant portvin med flot dybrød farve. Meget delikat og intens duft af modne frugter, mørk puddersukker, mørk chokolade og egetræ.

    En rigtig lækker portvin som har en blød og rund frugtsmag, samt en lang og frugtrig eftersmag.

    Perfekt til kaffe, risalamande, desserter samt oste.

    Den bør serveres afkølet.

  • kr. 159,00

    Bag Pallini Limoncello ligger en mere end 100 år gammel familieopskrift. Faktisk har familien lavet den traditionelle, italienske likør siden 1875! De bruger helt friske citroner, af typen Sfusato Amalfitano, som høstes ved håndkraft. Skallen infuseres i neutral spiritus (lavet på melasse fra sukkerroer) indenfor 24 timer af høsten. Der skal arbejdes hurtigt hvis aromaen skal bevares perfekt! Likøren smages til med sukker og tappes ved 26% alkohol.Den helt rigtige duft af frisk citronskal og -saft.
    Smagen er på én gang fyldig og frisk. Minder om lemon meringue pie, med en mint-agtig friskhed og balanceret sødme.

  • kr. 149,00

    Vinen er lavet af 55% Grenache Noir, 40% Syrah samt 5% andre druesorter, som kommer fra ca. 40 år gamle, økologiskdyrkede vinstokke i den sydlige del af Rhône, dels fra Rhôneflodens højre bred med klassiske, runde aflejringssten, dels fra Enclave des Papes nær Valréas, hvor undergrunden er ler- og kalkholdig. Udbyttet er holdt nede på ca. 45 hl./ha. Grenache og de 5% andre druesorter bliver gæret i store, temperaturregulerede rustfrie ståltanke for at bevare frugtrigheden og friskheden, mens Syrah gæres separat i mindre gæringskar af træ, noget som tilfører fedme og kompleksitet. Efter sammenstikningen bliver vinen modnet i 9 måneder på ståltanke og opretstående træfade.

    Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale. Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste.

  • kr. 249,00kr. 350,00

    I farven er vinen dybrød og i duften kommer der først sarte aromaer af rosenblade. Ret hurtigt udvikler vinen sig i glasset, og giver mere komplekse toner af brændte mandler, kaffebønner og krydderier. I eftersmagen fornemmer man vinens velouragtig karakter, for selv om man på Borgo Scopeto siger, at vinen sagtens kan gemmes i 12-15 år, giver den allerede meget fra sig i sin ungdom. Prøv den sammen med vildtretter, and, kalvekød eller med faste oste.

    Et godt glas til en virkelig god pris ved køb af 2 flasker.

  • kr. 169,00

    Sprød, delikat og ungdommelig frisk. Med Maison Saint Aix får du alt det man kan ønske sig i en kvalitetsrosé fra Provence, indrammet i et stilrent og eksklusivt design, der udtrykker kærlighed til solen, landet og gæstfriheden. Med sin smukke laksefarve og mineralske bid er AIX måske solstrålens bedste partner – og den perfekte ledsager til at nyde i godt selskab. Rosé er en af de få ting i verden, der kan få enhver anledning til at virke overskueligt, og AIX er et flot bevis på at luksus sagtens kan være til at betale.

    Vinens mineralitet gør AIX til en fortrinlig partner til hummer, laks, østers og grillede rejer. Derudover fungerer vinen perfekt til grillede kylling, lette salater, tapas og asiatiske køkkener som det vietnamesiske.

  • kr. 449,00

    Sprød, delikat og ungdommelig frisk. Med Maison Saint Aix får du alt det man kan ønske sig i en kvalitetsrosé fra Provence, indrammet i et stilrent og eksklusivt design, der udtrykker kærlighed til solen, landet og gæstfriheden. Med sin smukke laksefarve og mineralske bid er AIX måske solstrålens bedste partner – og den perfekte ledsager til at nyde i godt selskab. Rosé er en af de få ting i verden, der kan få enhver anledning til at virke overskueligt, og AIX er et flot bevis på at luksus sagtens kan være til at betale.

    Mad med citrus, Mager fisk, Skaldyr, Sushi, Vegetariske retter