Rødvin

  • kr. 585,00

    Denne vin er produceret af Nebbiolo-druer, der alle er dyrket på vinmarken Bricco delle Viole i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien.

    Vinen har været lagret 46 måneder på egetræsfade, derefter 3 måneder på ståltanke og til sidst 12 måneder på flasken inden frigivelsen.
    Det er en helt utrolig flot og elegant rødvin med lys rubinrød farve og en delikat og kompleks frugtduft med mineralske noter.

    Fyldig og let krydret smag med noter af tørret frugt og vilde blomster samt en lang og behagelig eftersmag.

  • kr. 349,00

    Denne vin er produceret af 100% Nebbiolo-druer, der er dyrket i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien.

    Vinen har været lagret 36-40 måneder på egetræsfade samt 6 måneder på flasken inden frigivelsen.

    Det er en utrolig flot og elegant rødvin med lys rubinrød farve, delikat og kompleks duft af tørret frugt, krydderier og vilde blomster, fyldig og tør frugtsmag med noter af skovbund og læder samt en lang og behagelig eftersmag.

    Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til oksekød, and, gås, vildt samt modne oste.

    Vinen kan med velbehag drikkes nu og de næste mange år, da den har et særdeles godt henlægningspotentiale.

  • kr. 545,00

    Her præsenteres noget lidt anderledes fra Agricola Brandini end det, du måske er vant til. Størstedelen af deres vine bliver typisk produceret i La Morra-kommunen, som er kendt for sine feminine og elegante vine. Men druerne til denne vin, Cerretta, kommer fra Serralunga d’Alba-kommunen, der er kendt for at skabe maskuline og intense vine.

    Cerretta-marken er en ny tilføjelse til deres vinkollektion, og den første årgang, de fremstillede, var i 2015. Dengang blev de imponeret over, hvordan den lerholdige jord i Serralunga d’Alba påvirkede vinen på en helt unik måde i forhold til den mere sandholdige jord i La Morra. Pludselig kunne de skabe en Barolo-vin med en helt anderledes struktur, intensitet og karakter. Selvom Brandinis signatur stadig er tydelig, opretholder vinen det høje niveau, som kendetegner huset.

    Det anbefales at lade vinen ilte en smule, før den serveres, for at få dens fulde potentiale frem. Hvis du har en karaffel, så hæld den i karaffel i omkring en halv time inden servering. Alternativt kan en god slyngetur i et stort vinglas også gøre underværker.

    Når vinen åbner sig, vil du opdage nuancer af kirsebær, læder, eukalyptus og et krydret strejf af balsamicoeddike. Efter den første tår vil du virkelig forstå, hvorfor Serralunga d’Alba karakteriseres som maskulint og kraftfuldt. Her er der nemlig en helt anden struktur på spil. Men balancen er stadig intakt, og selvom tanninerne viser lidt bid, smelter de harmonisk sammen med vinens syre og påvirkningen fra fadlagringen.

    Vinens fremstilling begynder med gæring i rustfri ståltanke, hvor drueskallerne macererer i fire uger for at udtrække farve, struktur og smag. Under macerationen bruges hyppige pump-over for at fremme denne proces. Efterfølgende modnes vinen i store egetræsfade i 30 måneder, efterfulgt af yderligere 6-8 måneder på flaske.

    Anmeldelse og point

    95 point – Wine Enthusiast – september 2022

    “Boasting an earthy elegance, this opens with aromas of new leather, underbrush, rose and forest berry. Savory and loaded with finesse and youthful energy, the focused palate delivers juicy wild strawberry, crunchy red cherry, star anise and truffle alongside tightly wound, fine-grained tannins. It’s still young but balanced, with nervous acidity. Drink 2028–2038. Kerin O’Keefe”

  • kr. 545,00

    Den fadlagrede R56 Barolo fra vindistriktet Piemonte afslører sig i glasset med en tæt rubinrød farve. Med en let hældning til siden afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Når man slynger glasset, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de klare blyindfattede ruder i kanten af glasset. Denne italienske vin af en enkelt sort præsenterer vidunderligt komplekse noter af blommer og surkirsebær i glasset. Der er også antydninger af skovbund.

    På tungen starter R56 Barolo fra Brandini vidunderligt tørt, grippy og aromatisk. Nogle vine er mærket som tørre, andre er det virkelig. Denne rødvin hører til den anden gruppe, da den er tappet med kun 0,4 g restsukker. I smagen er denne kraftige rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsagtig tekstur. Takket være den livlige frugtsyre er R56 Barolo imponerende frisk og livlig på tungen. Eftersmagen på denne modne rødvin fra vindistriktet Piemonte, nærmere bestemt Barolo DOCG, er en fornøjelse med en bemærkelsesværdig finish.

  • kr. 225,00kr. 400,00

    Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.
    Lagring: Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.

    Duft og Smag: I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.

  • kr. 495,00

    JK´s top riesling fra Ruppertsberger Nußbien, som har været en del af familien i over 200 år. Det er deres top riesling lokation pga den østlige vending af vinmarken, som får den første varme fra solen om morgenen og varmer jorden op stille i løbet af dagen. Det er gamle vinstokke som er plantet på en sand/sten jordbund. Den har ligget på fad så giver en god dybde sammen med den friske riesling karakter. Dette gør den også super god til at servere til mad.

  • kr. 549,00

    Jk´s top Pinot Noir. Virkelig flot, elegant og powerfuld. 30 måneder på fad, denne Pinot Noir har intens duft af bær, de typiske Pinot Noir noter som kirsebær sammen med tobak, læder, salt og lakrids. Vinen er ufiltreret og har potentiale til at gemmes væk i kælderen i mange år men smager også fantastisk ung.

  • kr. 249,00

    Jk´s top Pinot Noir. Virkelig flot, elegant og powerfuld. 30 måneder på fad, denne Pinot Noir har intens duft af bær, de typiske Pinot Noir noter som kirsebær sammen med tobak, læder, salt og lakrids. Vinen er ufiltreret og har potentiale til at gemmes væk i kælderen i mange år men smager også fantastisk ung.

  • kr. 185,00

    Den 8´ende drue i Alsace. Auxerrois er en drue som giver smag af modne kvæder og pærer sammen med smag af valnødder og karamel. Den har modnet på 600l fade og i følge JK er det en perfekt hvidvin til mad med gorgonzola eller bagt laks. Denne vin kan gemmes i længere tid.

  • kr. 145,00

    Klassisk tysk Grauburgunder (Pinot Gris) med noter af æble, pærer og grapefrugt. Super lækker balance og frugtsmag.

  • kr. 125,00kr. 600,00

    Navnet ”Le Tigre” (tigeren) er valgt til denne vin, fordi den besidder en styrke og en balance, som er klassisk for netop en tiger. Vinen er lavet på Carignan (35%), Grenache Noir (35%) og Syrah (30%) fra flere parceller på ejendommen. Høsten foregår manuelt, og druerne bringes til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Carignan gæres i hele klaser i tryktanke (macération carbonique), mens Grenache og Syrah bliver afstilket og gæret på ståltanke. Vinene modnes separat i 12 måneder på tank, og aftapningen foregår umiddelbart efter sammenstikningen og en ganske let filtrering, for at optimere aromaen og smagen.

    Farven er mørk og dyb, og i duften finder man koncentrerede nuancer af modne hindbær, solbær og brombær samt krydrede toner, som hurtigt udvikler sig med iltning i glasset. I smagen er vinen struktureret og meget fyldig med noter af engelsk lakrids og bitter chokolade. Den virker dog samtidigt ret delikat og velouragtig, med god finesse og friskhed, så den efterlader et meget charmerende indtryk. Server den til and, lam eller okse. Prøv den også til fx pastaretter. Giv vinen lidt tid i en karaffel inden servering.

  • kr. 139,00kr. 650,00

    Kompleks og yderst vellavet Ribera del Duero fra højtbeliggende vinmarker (6-900 meters højde) i Cuenca del Riaza i Fuentecén-området, hvilket bevirker en længere modningsperiode for druerne og dermed større kompleksitet og dybde i smagen. Vinen er lavet på 15-40 år gamle Tempranillo vinstokke, der sammen med 3 måneder på fad giver en rustik, krydret og klassisk Ribera-smag.

    Ungdommelig bouquet med toner af kirsebær, solbær, marcipan og vanilje. I smagen finder du noter af lakrids, violer, solbær, brombær, peber og en smule tobak samt en elegant underliggende note af træ – fra fadlagringen. Eftersmagen er lang, delikat og harmonisk.

    Nyd den i store glas og gerne til kraftigere/krydrede retter med okse, lam og tapas samt asiatisk-inspirerede retter.

  • kr. 99,00kr. 495,00

    Intens og aromatisk Pinot Noir med fløjlsbløde tanniner og masser af mørk frugt i både bouquet og smag. Aldeles forrygende sammen med and, pasta og gode venner.

  • kr. 149,00

    God ledsager til mad

    Effervescent egner sig som aperitif sammen med østers au naturel, torsk ceviche med lime, koriander og chili. Du kan også nyde den sammen med en forret med kammuslinger, grønne ærter og brunet smør. Vi har også lavet den mousserende til fejring – så tøv ikke med at poppe den under en festlig begivenhed.

    ARENSBAK Effervescent er det brusende vinøse non-alcoholic alternativ. En delikat og avanceret drik baseret på vores omhyggeligt udvalgte grønne te (kombucha). Den har en fin struktur og afbalanceret syre. Effervescent urteagtige duft og aroma stammer fra stikkelsbær, fersken og citrongræs. Den har en forfriskende saftighed, afbalanceret medeg, der giver en tør mundfornemmelse og en lang eftersmag.

    ARENSBAK Effervescent serveres afkølet i et vinglas ved 8-10 C. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet med en champagne-prop i et par dage.

  • kr. 149,00

    God ledsager til mad

    ARENSBAK Rosé har tilstrækkelig struktur til at komplimentere skaldyr som grillede jomfruhummere med hvidløg, moules frites eller lobster rolls. Den passer også godt sammen med salater bestående af burrata, friske tomater, pinjekerner og en god olivenolie. Til sidst vil vi virkelig anbefale dig at prøve den med vores sommelier Emilie’s sommerfavorit: jordbærsalat med saftige tomater, nye ærter, rosa peber, havsalt og olivenolie.

    Rosé saftighed og blomsteragtige karakter stammer fra brugen af grøn te (kombucha). Den har aromaer af skovfrugter og en duft af pink peber, hibiscus og rose. Den er silkeblød, men stadig sprød med en rund og lang eftersmag. Vi har forsigtigt tilsat bobler for at forbedre smagsoplevelsen.

  • kr. 139,00

    En god ledsager til mad

    ARENSBAK Red passer godt til f.eks. en velhængt rød bøf, braiserede svinekæber, svamperisotto og kraftige vegetariske retter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK Red serveres afkølet i et vinglas ved 12-14 grader. Tag flasken ud af køleskabet 30 minutter før servering, og lad den åbne sig i glasset, inden den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.

    ARENSBAK Red er et vinøst, ikke-alkoholisk valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede sorte Yunnan te (Kombucha). ARENSBAK Red har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. Den har en duft af skovbund, svampe og muld samt lakrids, bagte jordbær og egetræ. Den er fløjlsblød og frugtig med en tør mundfornemmelse, hvilket giver en afrundet og lang eftersmag. Den er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få uperfekt vinoplevelse.